Meillä ei hiiret juhli. (Eipä.)

18.3.16
Kun meille muutti neljäs kissa ja Antti alkoi hampaitaan kiristellen marmattaa, että vähempikin riittäisi, annoin hänelle mielestäni hyvinkin järkevän perustelun moisen kattilauman pitämiseen: vanha puutalo ja sen pihapiirissä asustavat eläimet rehuineen houkuttavat osingoille jos jonkinlaista ei-toivottua jyrsijää. Kun kissat tappavat talossa ja puutarhassa, säästyvät talon eristeet, kun hiiret eivät juhli töllin rakenteissa eristeisiin kulkureittejään jyrsien.

Niin no. Ajatus on kieltämättä kaunis.

Tänään roskapussia vaihtaessani nappasin koko roskasaavin ulos kaapista. Roskiskaapin nurkasta paljastui aikamoinen näky.


NHL-valvojaisia viettäneen miesväen roskalaariin kippaamat hot wingsien jämät oli kerätty sievään pinoon roskakaapin nurkkaan. Samaisesta läjästä löytyi myös sulaneen, poisheittämäni ruohomunan foliokäärepaperi. Sulanut suklaamuna oli osattu hienosti kuoria käärepaperin sisältä ja mutustella parempiin suihin. Koska pitäähän sitä nyt jälkkäri olla tukevan kana-aterian päätteeksi.

Että ei muuta kun hyvä meidän kissat, hienoa duunia, jatkakaa samaan malliin!


Kuvassa pääepäilty nro. 1, jonka kuvauspaikan läheisyydestä löytyy näin talvisaikaan villalla tukittu kivijalan ilmastointiaukko. Sherlockina huomasin, että villaan on nakerrettu hiiren mentävä kolonen, jonka täytyy toimia hiikkulaisten kulkureittinä lattiamme alle, ja siitä putkia pitkin keittiön kaapistoihin.

Ihme, että lattioista vähän vetää.
2 kommenttia on "Meillä ei hiiret juhli. (Eipä.)"
 1. Täällä Espoossa suurin osa osa ihmisistä on jo niin vieraantunut luonnosta ja sen ilmiöstä, että tuollainen pikku viipeltäjä pihapiirissä saa useimmat asukkaista täyteen paniikkiin. Sitten paikalle hälytetään tuholaisfirma joka laskuttaa monta tonnia käynnistä. Siitä taas polttaa päreet taloyhtiön tiukkaa kulukuria vaativat osakkaat.

  On siellä maalla paljon rennompaa kuin täällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vaan pakko ottaa huumorilla vastaan hiiiret ja muut jyrsijät, ettei romahda talous ja mielenterveys ;D

   Poista