Päivällistarpeita metsästämässä - VIDEO

18.10.17


Lähestyvä kekri on saanut jotain päässäni napsahtamaan, sillä olen saanut sienestyksestä jonkun lievän pakkomielteen. Koska viljelyssato jäi kehnoksi ja kekripöydän antimien nyt vaan kuuluu olla niin pitkälle itse kasvatettuja ja -kerättyjä kuin mahdollista, olen koittanut varastoida sieniä talvivaran lisäksi myös kekrin tarjoiluja silmällä pitäen.

Kekripöytään saamme tänä vuonna ensimmäistä kertaa oikein kunnon perinteistä pitoruokaa, eli itsekasvatettua lammasta. Vihanneksia meiltä ei jäänyt talven varalle säilöön: joku eläin on mönkinyt viimeisetkin porkkanat maasta, perunat menivät parempiin suihin jo kesällä ja mikään muu ei sitten oikein kasvanutkaan syötäväksi asti. Onneksi meillä on kuitenkin REKO-rinki, josta aion ilman muuta hankkia puuttuvat ainesosat kekrikekkereiden tarjoiluihin. Olen REKOsta nyt ihan erityisen intopiukeena siksi, että Tampereella aloitettiin vastikään Tammelantorin REKO. Nokialla asuessamme ihastuin muutamien vain sikäläisiin jakoihin osallistuneiden tuottajien tuotteisiin (esimerkiksi Kukkamäen kuttutilan valkosipulituorejuustoon, jota vedin ihan sellaisenaan suoraan pakkauksesta). Nyt tähän Tammelantorin REKOon on saatu kerättyä kokoon tuottajia pienemmistä ringeistä eri puolilta Pirkanmaata. Voi tätä onnea.


Eilisellä sieniretkellämme kuvasin pienen videopätkän. Sen tiimoilta tervetuloa kanssamme keräämään sieniä, tonkimaan hirvikärpäsiä päästä ja uppoamaan suohon.


6 kommenttia on "Päivällistarpeita metsästämässä - VIDEO"
 1. Ihana video taas, kiitos! Tosin päässä alkoi kävellä, kun hirvikärpäsiä oli niin paljon :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kato tää oli tällainen koe metsä kaikilla aisteilla -tyyppinen videopätkä, tunne päässä mönkijöistä tulee kaupan päälle :D

   Poista
 2. Jee video!
  Sienisato on tosiaan pelastanut harmituksen muusta huonosta sadosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Ja ite oon ainakin niin sienifani, ettei jää edes huono vihannesanti harmittamaan jos saa talven yli sieniä pupeltaa.

   Poista
 3. Alakuva on melkein kuin susi sienimetsässä. Mahtava kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etpä ole ensimmäinen, jolle on Lilistä tullut susi mieleen :D Kuvan "susi" tosin taitaa olla jo vähän tympääntynyt mun sienisekoiluihin - ilme on sellainen, että "lähdetäänkö mamma jo jooko kotiin".

   Poista