Mutsi on zombimaanikko

8.3.16


Olen aina ollut kunnon yökyöpeli. Kun Antti on painunut nukkumaan, minä olen alkanut tillottaa sarjoja läppäriltä. Aika monta sarjaa on tullut maratoonattua läpi sellaisella kevyellä puolentoista vuorokauden kausivauhdilla. (Ja ne parhaat kahteen kertaan.)

Raskausajan väsymys toi sentään jotain tolkkua vituralleen menneisiin unirytmeihin, kunnes koitti se hehkeä viimeinen kolmannes kaikkine valvottavine vaivoineen. Oltiin tenkkapoon äärellä: mitäs sarjaa sitten otettaisi ohjelmistoon?

Pikkuveli oli Texasissa asuessaan jäänyt koukkuun The Walking dead -sarjaan ja oli joskus suositellut sitä mullekin lämpimästi. Olin kuullut sarjasta, pyörihän se Suomessakin telkkarissa vain päivän jäljessä Jenkkilän esitysajasta.

Mutta mnääh, jotain zombeja.

Muistin kuitenkin pikkuveljen vinkin siinä viimeisen kolmanneksen alussa, eräänä unettomana yönä pätkän potkiessa tomerasti virtsarakkoani ja lantion liitosten juiliessa jokaisesta kyljenkäännöstä. Josko sitten ihan testimielessä pilottijakson katsoisin.
Olin heti koukussa. Katsoin viikossa kaikki ilmestyneet kaudet. Antti naureskeli zombimaniaani ja mietti, että tuleekohan meidän muksusta ihan normaali, kun suurin osa mahan läpi kohtuun kantautuvista ulkomaailman äänistä on elävien kuolleiden örinää ja korinaa, veren lotinaa ja pyssyjen pauketta.

Nyt Fox-kanava näyttää sarjan 6. tuotantokautta, ja zombeja tuijotetaan meillä edelleen. Uusi jakso tulee aina maanantaisin, joten yleensä tiistaina aamupäivällä me tytöt katsotaan ohjelma kanavan nettitelkusta Antin ollessa töissä. Kuppi kuumaa kätöseen, vauva kainaloon ja zombimättö pyörimään. Ah. Kyllä ei mikään rentouta katkonaisesti nukutun yön jälkeen niin kuin noin tunnin mittainen pläjäys verta, paskaa ja henkselinkappaleita.

Ja bonuksena: nyt kun vauva on aloittanut yömärinät ja unenpuute alkaa vähän painaa, tarjoaa sarja myös kosolti samaistumispintaa. Tulee nimittäin vähän sellainen tunne, kuin peiliin katsoisi:
4 kommenttia on "Mutsi on zombimaanikko"
 1. jeps, tiedän:) Tykkään itsekin samasta sarjasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippu sarja! Miten ovat saaneetkin siitä niin koukuttavan.

   Poista
 2. Ite oon monesti sarjaa harkinnut..mutta sitten kuitenkin..nääh..zombieita.. Meneekö yli hilseen.. Mutta täytyypi ehkä nyt katsastaa kuitenkin! Jospa ensi yönä :D Itelläkin paha tapa yöllä kukkua aivan liian myöhään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti katsastaa! Eikä kannata välttämättä luovuttaa ekan jakson kohdalla jos ei heti tunnu omalta, sarja todellakin vaan paranee edetessään kun hahmotkin alkaa tulla tutuiksi ;)

   Poista