Tutustu meihin ja blogiin


Kirjoittaja ja hänen perheensä

Nimeni on Sanni. Olen lokakuussa 1990 syntynyt äiti, vaimo ja hullu mutta onnellinen minifarmari.

Olin 22-vuotias mennessäni naimisiin mieheni Antin kanssa. Samana vuonna monien sattumusten sarja sai meidät hylkäämään suunnitelmamme ostaa rivarinpätkä esikaupungista ja muuttamaan lapsuudenkotiini, isopappani rakentamaan rintamamiestaloon.
Rintsikkamme takapihalla ryhdyin opettelemaan vihannesten kasvatusta, hankinpa pienen kanaparvenkin kukkoineen. Innostus omavaraisteluun ja luonnonmukaiseen ruuan kasvatukseen kasvoi pikkuhiljaa. Myös eläimiä alkoi putkahdella nurkkiin lisää.

Esikoistyttäremme Venla syntyi helmikuussa 2016, ja hiukan sitä ennen, suuren elämänmuutoksen kynnyksellä, sai alkunsa Riippumattomammaksi -blogi. Noihin aikoihin myös ajatus maalle muutosta ja haave elämästä lähempänä luontoa pyöri mielessä jatkuvasti.
Kuukausien etsinnän jälkeen löysimme tiemme Kesärantaan, ja tunsimme heti tulleemme kotiin. Ryhdyimme kunnostamaan vuosikymmeniä lähes oman onnensa nojassa ollutta hirsitalovanhusta ja toteuttamaan unelmaamme yksinkertaisemmasta, omavaraisemmasta ja ennen kaikkea omannäköisestä elämästä. Toista tytärtämme odotamme syntyväksi kesällä 2018.


Kotimme Kesäranta

Kotimme Kesärannan tölli on vuonna 1925 rakennettu pikkuinen hirsitalo, joka sijaitsee Tampereen Teiskossa, metsässä katuvalojen ulottumattomissa, pienen järven rannalla. Se on ollut aikoinaan osa suurempaa maatilaa, josta se on sittemmin lohkottu omaksi tontikseen. Mistään maatilasta ei siis ole kyse, ja tonttimaatakin pakettiin kuuluu vain puolisen hehtaaria. Näiden raamien puitteissa olemme ryhtyneet luomaan pienestä pihapiiristämme omiin tarpeisiimme sopivaa "minimaatilaa" eläinsuojineen, puutarhoineen ja kasvimaineen.

Täällä luonto alkaa kirjaimellisesti kotiovelta ja vanhoihin, luonnontilaisiin metsiin on pihaltamme vain muutaman kymmenen askeleen mittainen matka. Kauniit suo- ja metsäjärvet täplittävät maisemaa ja houkuttavat naapureiksemme huiman lajikirjon erilaisia luonnonlintuja ja muita villieläimiä. Täällä on helppo hengittää, ottaa tilaa ajatuksille ja inspiraatiolle, ihmetellä luontoa ja huomata vuodenaikojen vaihtuminen todella voimakkaana.
Täältä on ollut innostavaa aloittaa mielenkiintoinen ja välillä kompuroivakin matka kohti omannäköistä, yksinkertaisempaa elämää.


Kun ite tekee...

... niin saa sitä, mitä sattuu tulemaan. Niinhän se menee. Kun ryhdyimme vanhan talon pelastustoimiin ja aloimme rakentaa minikokoista farmiamme, ei meistä kummallakaan ollut sen kummempaa kokemusta tai pohjakoulutusta, no, oikeastaan mihinkään. Olemmekin toteuttaneet kaiken itseopiskellen ja sillä periaatteella, että jos et tiedä, ota selvää ja jos et osaa, opettele. Elämänmuutoksemme jälkeen olen kuullut monien sanovan, että "voi kun minäkin niin haaveilisin tuollaisesta elämästä, mutta kun en osaa". Haluankin kertoa tarinaamme blogissa ja sen kautta kannustaa elämänmuutoksesta haaveilevia toteuttamaan omaa unelmaansa. Se on mahdollista, jos vain tiedonjanoa ja tekemisen tarmoa riittää! Jos se onnistui meiltä kahdelta ummikolta sähläriltä, onnistuu se muiltakin 😉

Haluatko ottaa yhteyttä?
Laita sähköpostia tulemaan osoitteeseen 
riippumattomammaksi [at] gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti